Patrizia Pepe Kjole Sort Lav Pris Avgift Frakt Siste Samlingene Billig Pris Geniue Forhandler YJDzIzk

uhwjhYI0TP
Patrizia Pepe Kjole - Sort Lav Pris Avgift Frakt Siste Samlingene Billig Pris Geniue Forhandler YJDzIzk

modell høyde av 178cm og bærer en størrelse 42 den.

materiale~~POS=HEADCOMP: polyester / elastan / nylon

Patrizia Pepe Kjole - Sort Lav Pris Avgift Frakt Siste Samlingene Billig Pris Geniue Forhandler YJDzIzk Patrizia Pepe Kjole - Sort Lav Pris Avgift Frakt Siste Samlingene Billig Pris Geniue Forhandler YJDzIzk Patrizia Pepe Kjole - Sort Lav Pris Avgift Frakt Siste Samlingene Billig Pris Geniue Forhandler YJDzIzk
Venstresidas dagsavis
Dagens Bpm Pomme Sneakers Lav Klaring Beste Stedet ItE2fQV
Gratis Frakt Joggesko Lav metallisk Billig Salg Priser Billig Online 2018 Billige Online For Fine Billige Online wxFvhm7O
Utenriks Billig Salg Komfortabel Salg Ekte Timberland Ca1kig Billig Salg Besøk Nytt Utforske Billig Pris Klaring Største Leverandøren 3ab1fvW3
Ny Ankomst Salg På Nettet Le Coq Sportif Slimset Cvs Joggesko Laag For Salg Offisielle Nettstedet Billig Limited Edition Billig Fra Kina Billig Salg Visa Betaling FL8CP
Iphoria Inflight Bag Klar For Take Off Toilettas Billig Salg Engros-Pris Beste Stedet Billig Pris Billig Salg Klaring Butikken JJvlDvm
Kundeservice Nike W Inter Prm Grå Salg Fasjonable Kule Shopping Siste Samlingene ZWd7SfQ0sD
Brixton Watkins Kjæledyr Billig Salg Med Mastercard Nedtellingen Pakke Salg På Nettet Lør Ekstremt Online DqXWk
Kontakt
Biblioteket

Om biblioteket

I Klassekampen-biblioteket finner du artikler som tidligere har stått på trykk i avisa, og som vi mener fortjener lengre levetid. Du kan velge din favoritskribent, en spalte du er glad i, grave i debatt- og idéstoffet vårt eller lese portretter og nyhetsdokumentarer. Du finner også anmeldelser og essay fra musikkmagasinet og bokmagasinet. Vi legger ut hele avisa på nett, med 30 dagers forsinkelse. Du kan også søke i arkivene våre tilbake til 1996. På sikt håper vi å kunne by på fullarkiv helt tilbake til starten i 1969.

Dagens Rask Ekspress Proenza Schouler Tøfler Billig Offisielle Kjøpe Billig Fasjonable xSDu5uyJc
Plukke En Best Salg På Nettet Besøke Nye Billig Pris Varebiler Oldskool Få Ekte Salg På Nettet WRbztixB8N
Utenriks Kultur og medier Meninger Min side Kundeservice Abonnement Annonser Kontakt
Logg inn Biblioteket

Om biblioteket

I Klassekampen-biblioteket finner du artikler som tidligere har stått på trykk i avisa, og som vi mener fortjener lengre levetid. Du kan velge din favoritskribent, en spalte du er glad i, grave i debatt- og idéstoffet vårt eller lese portretter og nyhetsdokumentarer. Du finner også anmeldelser og essay fra musikkmagasinet og bokmagasinet. Vi legger ut hele avisa på nett, med 30 dagers forsinkelse. Du kan også søke i arkivene våre tilbake til 1996. På sikt håper vi å kunne by på fullarkiv helt tilbake til starten i 1969.

make a table flere helsesøstre i skolen

worldskills norway 2017 abu dhabi Fylkesmannen i Rogaland anvendt atferdsanalyse teori og praksis
Hald control-/cmd-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Barnehage og opplæring

and som spiser snegler guidede turer i oslo

avis preferred log in Publisert 03.05.2016 Oppdatert 18.06.2018

hvordan kroppen fungerer som helhet Barn og unge har rett til ei god utviklings- og opplæringstid frå barnehagealder til fullført vidaregåande opplæring.

Fylkesmannen gjennomfører tilsyn og behandlar klagar

j cole forest hills drive tour photos Fylkesmannen skal informere og rettleie innbyggjarar og eigarar av barnehagar og skular etter opplæringslova, privatskulelova og barnehagelova med tilhøyrande forskrifter. Fylkesmannen er også klageinstans for enkeltvedtak på desse områda og fører tilsyn etter opplæringslova og barnehagelova.

Tilskot til skular og barnehagar

lige badalna nokarani hindi Det er i hovudsak skule- eller barnehageeigaren og kommunane som har rett til offentlege tilskot. Fylkesmannen har oppgåver knytte til kontroll, klage og oppfølging av slike tilskot.

voss bryggeri boks

hate whatsapp status in english

ciderhuset i balestrand Benjaminprisen går til ein skole som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering. Alle kan foreslå ein skole til prisen. Fristen for å foreslå skolar til Benjaminprisen 2018 er 1. oktober.

kmat kerala wiki helt og holdent betydning

rolleliste jul i blåfjell Det skal vere ein tilsett per tre barn når barna er under tre år og ein tilsett per seks barn når barna er over tre år. Barn skal reknast for å være over tre år frå og med august det året dei fyller tre år.

sponset på instagram ranchi test cricket

democratic party usa Frå august i år er det forbod mot å nytte ansiktsdekkande plagg i undervisningssituasjonar. Forbodet gjeld i barnehagar, skolar, folkehøgskolar, høgare utdanning og opplæring av nyankomne innvandrarar etter introduksjonslova.

læringsverkstedet barnehage skogmo Högl Romaner Zwart Fra Kina Billig Pris 74oo46v0e

Både forskning og tilbakemelding fra brukere og helsepersonell viser at det er behov for økt kompetanse på feltet traumebehandling.

Opptil 70 prosent av voksne pasienter innen psykisk helsevern har opplevd traumatiske hendelser. På oppdrag fra Helse Nord og Helsedirektoratet, lanserer derfor RVTS Nord i Tromsø et omfattende nettbasert opplæringsprogram kalt «Stø Kurs» om psykiske traumer.

Kurset finner du her!

Programmet inneholder et e-læringskurs for miljøpersonell og behandlere, og tilbyr en rekke fagartikler om emnet. Traumekompetanseprogrammet er gratis og er tilgjengelig for helsepersonell og andre som ønsker å lære mer om traumer. Traumekompetanseprogrammet er finansiert av Helsedirektoratet. Programmet representerer Helse Nords regionale satsning på kompetanseheving om traumer og traumeforståelse.

Prosjektleder Marianne SandbuRyeng

Spesielt tiden etter 22. juli 2011 har vist et stort behov for økt kompetanse om traume og traumeforståelse. Siden traumeopplevelser er svært utbredt blant mennesker med psykiske lidelser, gir traumekompetanseprogrammet et viktig bidrag til å heve kompetansen om traumer i psykisk helsevern der folk bor. Flere titalls spesialister har bidratt fra ulike fagområder. Blant de viktigste er folk med pasienterfaring, som Monika Kvamme Sørensen. Innsikten hun deler i kurset håper hun vil være med på å bedre kvaliteten på behandlingen til andre pasienter.

Monika Kvamme Sørensen har vært en viktig bidragsyter.

Forståelse

– Det har mye å si hvordan de ansatte møter oss. Vi er veldig sensitive når vi er syke. Det er en forskjell på om behandlerne står i døråpningen når de snakker med oss, eller om de setter seg ned i stolen ved senga.

Monika er opptatt av at ansatte må øke forståelsen for hvordan pasienter med traumer oppfører seg.

– Av og til kan vi være vanskelige. Plutselig kan vi oppføre oss som om vi er fire år. Mange av oss er skamfulle. Vi vil ikke høre «skjerp deg» når vi ikke klarer å pusse tennene. De ansatte må se mennesket bak ordene og handlingene. Det er vanskelig for mange å uttrykke hva vi trenger når vi er syke. Men vi vil bli sett, vi vil bli snakket med og vi vil ha omsorg, slår Monika fast.

Flyktninger

Dagens flyktningsituasjon aktualiserer også behovet bedre forståelse for psykiske traumer. Mange flyktninger har traumatiske erfaringer som ikke er vanlige blant nordmenn, som tortur. Derfor er det lagt inn egne kapitler om flyktninger i kurset. Bidragsyter til kurset, Aman Kedir Kamsare fra Etiopia, kom til Norge i 1999 som kvoteflyktning og torturoffer. Helsetilbudet han fikk ved ankomsten var ikke tilpasset mennesker med hans bakgrunn.

– Jeg hadde store smerter etter tortur, særlig på venstre side av kroppen. De spurte ikke om hvordan jeg hadde det, om hva jeg hadde opplevd. De var bare opptatt av kroppen. Som om jeg ikke var et helt menneske, kommenterer Aman.

Aman Kedir Kamsare har bidratt med erfaring som flyktning

Tillit til behandlere

Kulturforskjeller og veldig ulike livserfaringer gjorde seg også gjeldene da han fikk innvilget fire timer hos psykolog.

– Jeg fortalte. Hun noterte. Men jeg var ikke trygg nok til å fortelle alt. Det var alt for kort tid siden avhørene og torturen i Etiopia. Jeg forsto ikke forskjellen mellom avhørene og det jeg nå skulle fortelle. I Etiopia var jeg blitt torturert for å fortelle og tilstå. Hva ville skje med det jeg fortalte nå, tenkte Aman?

Aman viste rett og slett ikke om han kunne stole på psykologen.

– Hun ga få tilbakemeldinger på det jeg fortalte. Det gjorde meg enda mer usikker. Så jeg fortalte ikke alt, bare ufarlige ting. Samtalene brakte likevel tilbake mange vonde minner. Jeg var redd og fikk mange sterke reaksjoner. Psykologen ba meg om å fortelle, men hun var lite opptatt av hvordan det var for meg å fortelle. Og jeg var vant til å skjule mine følelser. Etter siste time var jeg blitt verre, kommenterer Aman.

Nettbasert

«Stø Kurs» er utviklet som et nettbasert kompetanseprogram for miljøpersonell og behandlere i psykisk helsevern for voksne. Innholdet presenteres i form av tekst, bilder, filmer og illustrasjoner. I Nord-Norge tilbyr RVTS Nord noen av undervisningsdagene som forelesninger. Beregnet tid for å gjennomføre programmet er fire til fem dager. Programmet gjennomføres som en kombinasjon av nettbasert læring, tradisjonelle forelesninger og veiledning i løpet av en tidsperiode på omlag seks måneder. Lokale veilederne bidrar med veiledning for deltakerne mellom kursdagene. Det vil også være mulig å tilby kurset som et rent nettbasert kurs, uten forelesninger og veiledning.

Ola Robertsen og Gro Morken Nilssen instruerer lokale veiledere for kurset.

Gratis og lettfattelig

Nettkurset er gratis og ligger åpent tilgjengelig på nettsiden til www.Helsekompetanse.no, som har vært en viktig bidragsyter i produksjonen av kurset. Det har hele tiden vært et mål at innholdet skal være lettfattelig – selv om temaene er kompliserte. Et annet mål er at behandlere og miljøpersonell skal få en felles forståelse av psykiske traumer. Siden kompetansehevingsprogrammet er utformet som et nettkurs, er det enklere for deltakerne å sette av tid til gjennomføringen. Man sparer også miljøet og budsjettene for dyre og tidkrevende reiser. En annen fordel med nettkurs er at informasjonen på nettsiden kan oppdateres etter hvert som ny forskning og nye temaer blir tilgjengelige.

Fakta:

Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk og stress og selvmordsforebygging, Region Nord (RVTS Nord) har hatt ansvaret for det omfattende e-læringsprogrammet kalt «Stø Kurs – Traumeforståelse og behandling». Kompetansehevingsprogrammet har som mål å bidra til økt kompetanse innen traumefeltet. Dette skal sikre at traumepasientene blir fanget opp, slik at de får tilbud om god behandling. I europeisk sammenheng er dette et unikt program, som inneholder oppdatert kunnskap produsert av spesialistene ved RVTS Nord i samarbeid med bidragsytere fra hele landet.

Besøksadresse: Fiolveien 15, Tromsø E-post: rvts@unn.no Tlf: 77 75 43 80

ons 10

Tenk tanken – Regional konferanse

NilsonGroup AB Filial Norge, Org.nr 990381577

NilsonGroup AB Filial NorgeOrg.nr 990381577